Skip links

Veelgestelde Vragen

Op deze pagina beantwoorden wij al uw vragen i.v.m. tegels, leveringen, betalingen en meer.

Bij bestelling word een voorschot gevraagd van minstens 30%. Na betaling van de voorschot dient het resterende saldo uiterst binnen één week voor de levering op onze rekening te staan. Dit kan zowel als overschrijving als contante betaling of met bancontact in onze showroom gebeuren.

Voorraadartikelen kunnen geleverd of afgehaald worden binnen 1 week. Artikelen die niet voorradig zijn hebben een levertermijn van +- 3a4 weken afhankelijk van de stock van de fabrikant.
Cementsluier op de tegels?
Na het voegen kan er een soort waas of witte sluier liggen op de tegels. De verwijdering van de cementsluier dient te gebeuren op een correcte manier en met de juiste product (cementsluierverwijderaar) en is de verantwoordelijkheid van de eindgebruiker.

Na het voegen kan er een soort waas of witte sluier liggen op de tegels. De verwijdering van de cementsluier dient te gebeuren op een correcte manier en met de juiste product (cementsluierverwijderaar) en is de verantwoordelijkheid van de eindgebruiker.

Het regelmatige onderhoud kan zowel op droge (door vegen of stofzuigen) als op natte wijze gebeuren. In dit laatste geval dient men gebruik te maken van lauw water en een geschikt, correct gedoseerd onderhoudsproduct. Indien er hieromtrent geen informatie voorhanden is, is het raadzaam om terug te grijpen naar niet-bijtende producten (die noch te zuur, noch te alkalisch zijn). Lauw, zuiver water wordt in deze context beschouwd als een oplosmiddel dat de meeste vlekken van minerale oorsprong kan verwijderen. De gebruikte waterhoeveelheid moet echter wel binnen de perken gehouden worden (reiniging met een vochtige dweil), vooral in aanwezigheid van poreuze tegels.

Breuken dienen binnen de 48 uur schriftelijk (per mail naar info@calux-tegels.be) gemeld te worden aan CALUX TEGELS, rekening houdend met 2% breuktolerantie. Een paar tegels die gebroken zijn kunt meestal wel verwerken in het berekende snijverlies, er is geen enkele ruimte waar alleen volledige tegels geplaatst worden.
U brengt de gebroken tegels zo snel mogelijk binnen in ons magazijn samen met u aankoop factuur voor omruiling.
Wij proberen dan dezelfde tonaliteit en hetzelfde kaliber aan te houden. Die informatie kan je terug vinden op de verpakking van de tegels.

Tegels kunnen afwijken van kleur, formaat en kaliber ten opzichte van getoonde stalen in de showroom. Een bijbestelling van eerder bestelde goederen kan resulteren in een kleurverschil. Wij kunnen niet garanderen dat bijbestellingen dezelfde kleur en kaliber zullen hebben als de eerder geleverde tegels.

Ja, wij werken al jaren lang met aannemers, vloerders, architecten, bouwfirma’s en projectontwikkelaars. Elk project wordt in detail en op maat besproken tot op de puntjes. Voor projecten kan u contact opnemen met de project verantwoordelijke of via mail (info@calux-tegels.be)

Neen, de goederen worden afgezet op de korts bereikbare plaatst voor de vrachtwagen.

De tegels worden iedere vrijdag (mits anders overeengekomen met de klant) geleverd tussen 08u-18u. Een exacte uur kan niet afgesproken worden mits verkeersomstandigheden.

U kunt uw woning renoveren tegen het btw-tarief van 6% als u aan volgende voorwaarden voldoet:

– Uw woning is ouder dan 10 jaar.
– Uw woning dient uitsluitend als privéwoning of slechts een ‘bijkomstig’ gedeelte ervan dient om uw beroep uit te oefenen.
– De werken (omvorming, renovatie, rehabilitatie, verbetering, herstelling, onderhoud) worden rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd.

De levering en de plaatsing van de materialen moeten wel door dezelfde aannemer gebeuren.

Er zijn veel meningsverschillen over de gemiddelde snijverlies. De hoeveelheid snijverlies hangt af van het formaat tegels, grootte van de ruimte en het manier(legpatroon/verband) van plaatsen.
Wij als Calux Tegels adviseren de volgende percentages bij klassieke plaatsing :
30X30 CM is gemiddeld 5%
45X45 CM is gemiddeld 7%
60X60 CM is gemiddeld 10%
Keramische houtlook tegels is gemiddeld 10%
Groter dan 60X60 CM: is gemiddeld 12% of meer
Mozaïeken is gemiddeld 5%
Bij kleinere ruimtes(zoals badkamer en wc) of diagonaal plaatsen kan je best wel 5 % extra tegels aanrekenen op de bovengenoemde percentages.

Ja, keramische tegels zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming.

Alle materialen vallen onder gebruikelijke fabrieksgarantie en moeten gecontroleerd worden voor plaatsing. Voor zichtbare gebreken zal na plaatsing geen enkele klacht in aanmerking genomen worden (bv haarscheurtjes, kromme of bolle tegels, foutjes in oppervlak, tintverschillen). De koper moet steeds, voorafgaand aan de plaatsing, controleren of alle geleverde dozen hetzelfde lotnummer hebben, om kleurverschillen te voorkomen.

Bij gebruik van onze website ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.