.

.

€ 30,62 per stuk incl. btw

Ardaflex Flexmortel S1

Lijm 25kg grijs S1
€ 30,62 per stuk
incl. btw
Aantal
In voorraad

Ardaflex Flexmortel is na toevoeging van water een gebruiksklare, hydraulisch uithardende flexibele tegellijm met zeer goede verwerkingseigenschappen en hoge aanvangshechting. De afgebonden dunbedmortel is duurzaam bestand tegen vocht, vorstbestendig en hoog vervormbaar dus bijvoorbeeld geschikt om badkamertegels te verlijmen. Ardaflex Flexmortel voldoet aan de eisen C2 TE - S1 volgens EN 12004 / 12002 en aan de richtlijnen flexmortels. Tevens voldoet deze tegellijm aan de EC1-norm.

Ardaflex Flexmortel is geschikt voor het lijmen van keramische wand- en vloertegels, ook porcellanato grès, glas- en porseleinmozaïek én badkamertegels, binnen, buiten en onder water. Het toepassen van Ardaflex Flexmortel is vooral te adviseren:

  • Bij het lijmen op moeilijke ondergronden t.o.v. de hechting, b.v. zichtbeton, gietasfalt- en calciumsulfaatgebonden vloeren, oude tegelbekledingen, gipspleisterwerk en gipsbouwplaten.
  • Op ondergronden waar, door temperatuursverschillen, aanzienlijke lengteveranderingen te verwachten zijn, b.v. bij dekvloeren met vloerverwarming of op balkons, terrassen en gevels.
  • Op betontegels en beton, waar tot de volledige droging met krimp rekening te houden is.
  • Niet verkleuringsgevoelige natuursteen.

Ondergrond: De ondergrond moet vast, droog en vrij van verontreinigingen of scheidingslagen zijn. Geschikte ondergronden voor Ardaflex Flexmortel zijn b.v.: beton, licht- en gasbeton, cement-, kalk- en gipspleisterwerk, gipskarton- en gipsvezelplaten, cement-, gietasfalt- en calciumsulfaatgebonden dekvloeren en oude tegelbekledingen. Calciumsulfaatgebonden vloeren moeten worden geschuurd en dienen vrij van stof en voldoende droog te zijn. Vloerverwarming volgens eisen fabrikant opstoken en laten afkoelen.

Restvochtgehalte:
Cementdekvloeren <2,0%
Calciumsulfaatgebonden dekvloeren <0,5%
Bij vloerverwarming:< 0,3%
Gietasfaltdekvloeren moeten worden bezand.

Voorstrijken:
Ardagrip Classic voor zuigende en gipsgebonden ondergronden (bij gipsgebonden ondergronden: 2 lagen aanbrengen). Ardagrip Xpress voor nietzuigende ondergronden binnen. Verwerking: Ardaflex Flexmortel niet bij temperaturen onder +5°C verwerken. Dilatatievoegen in keramische bekledingen volgens voorschrift aanbrengen. Raadpleeg voor gebruik altijd eerst het veiligheidsinformatieblad (VIB).

Mengen:
Ardaflex Flexmortel wordt met leidingwater in een schone kuip klontvrij gemengd. Voor 25 kg mortelpoeder wordt ca. 7,5 l water in het kuip gegoten. Voor het mengen wordt een mengmachine geadviseerd. Na een rijptijd van ca. 3 minuten wordt de mortel nogmaals kort doorgeroerd en is daarna direct verwerkbaar. Het aangemengde materiaal kan ca. 4 uur worden verwerkt. Ardaflex Flexmortel kan tot 16 mm dikte gebruikt worden.

Aanbrengen van de tegellijm: 
Ardaflex Flexmortel wordt van te voren met de gladde zijde van een tandspaan in een dunne laag op de ondergrond aangebracht. Aansluitend wordt in de verse contactlaag nieuwe mortel aangebracht en met een voor het tegelformaat geschikte tandspaan afgekamd. Er mag slechts zoveel ondergrond met mortel worden vóórgelijmd, dat de te verlijmen producten nog in het verse lijmbed kunnen worden geschoven. De inlegtijd (open tijd) bedraagt, afhankelijk van omgevings- en ondergrondvoorwaarden, ca. 30 minuten. Gebruik Buttering-Floating-Methode in buitentoepassing en onder water en in binnentoepassingen in combinatie met vloerverwarming bij een tegelformaat > 30x30cm.

Koel en droog. Min. 12 maanden houdbaar.

Gerelateerde producten